Čerstvý mošt lisujeme každou středu a cidery máme skladem;)
 

Sýkora

Jablečný polosuchý cider
alkoholický sycený nápoj

Tento cider je převážně z odrůdy Rubín. Ponechal si hodně zbytkového cukru po kvašení, je příjemně osvěžující a vyvýžený. V lahvi nabývá na síle a postupně se více nasytí.
Prodáváme jej v sektových lahvích o objemu 0,75l. V průběhu kvašení cider lehce síříme (obsahuje siřičitany) a následně během lahvování dosytíme. Skladujeme v chladnu, kde za stálé teploty v lahvi dozrává.
Cider uchovejte v teplotě do 9°C a chraňte před sluncem a mrazem.

obsah alkoholu: 6%
objem: 0,75l
výrobce: Cidérka s.r.o. (Nálepkova 6, Brno 637 00)


Skladem
Rozvážíme nejpozději následující pracovní den.
Přidat do košíku

Složení cideru

Částečně fermentovaná jablečná šťáva, siřičitany, syceno CO2.

Každý cider má tak v sobě menší množství zbytkového cukru (podobně jako víno). Jeho množství se liší podle míry prokvašení. Sladší cidery jsou zastavené dříve, takže nestihly plně prokvasit a zbytkového cukru je tedy více. Cider však nepasterizujeme a sterilně nefiltrujeme a proto "dozrává" a lehce prokvašuje v lahvi. Proto se v čase množství zbytkového cukru trochu snižuje a naopak zvyšuje nasycení láhve.
 

Jak cider vyrábíme

Zkráceně řemeslným způsobem. Jde nám především o kvalitu a snažíme se našemu cideru dát osobitou chuť. 


Nejříve vybíráme vhodnou směs odrůd

Každá odrůda jablek dokáže dát cideru nějakou chuť a je potřeba toto znát a chutě dobře nakombinovat, tedy jde o kombinaci sladkých, hořkých a kyselých chutí. 


Připravíme mošt

Toto je velice důležitý proces, který obnáší vymoštování a vyčíření moštu. Příprava moštu zabere několik dnů, než se mošt správně odkalí.
 

Necháme jej kvasit

Mošt připravíme do nerezových sudů, přidáme kvasinky a pomocí teploty řídíme primární kvašení, aby se z moštu stal mladý cider. Zde nespěcháme, výrazně to pak pomůže výsledné chuti. Až jsme se ciderem spokojení, tak kvašení téměř zastavíme a připravíme jej na zrání.
 

Necháme cider zrát

Tento proces trvé několik měsíců, kdy se cider sám vyčistí a většina kvasnic sedne na dno sudu. Během této doby je potřeba pravidelně a pečlivě kontrolovat, že zrání probíhá spravně. Opět je velice důležitá teplota, kterou se tato fáze řídí.
 

A nalahvujeme

Posledním krokem výroby je proces lahvování, kdy cider v první fázi lehce nasytíme CO2. To nám pomůže udržet v lahvi ochranu před zbytečnou oxidací. Následně cider nalahvujeme. Vše děláme ručně, poctivě, aby byl výsledek co nejlepší.

Cider potom pomalu dozrává v lahvi, ale už je možné jej pít :)

Cider obsahuje alkohol. Už Vám bylo 18?

ano, bylo
ne, nebylo
Bohužel, k návštěvě těchto stránek musíte mít věk, který odpovídá zákonné věkové hranici pro konzumaci alkoholu.

Další nabídka ciderů

 Cidérka box

Cidérka box

Výběr nejlepších ciderů z tohoto ročníku, obsahuje 6 lahví zabalených v krabici. Ochutnejte náš řemeslný cider.
Skladem
999 Kč
Přidat do košíku
 Starter set

Starter set

Výběr tří různých ciderů z aktuální nabídky. Vyzkoušejte, který Vám nejvíc chutná.
Skladem
569 Kč 539 Kč
Přidat do košíku
 Sojka

Sojka

Jednoodrůdový polosuchý cider s výraznou kyselinkou.
Skladem
189 Kč
Přidat do košíku