Máme cider a lisujeme každý týden čerstvý mošt. Rozvoz po Brně od 400 Kč ZDARMA!
Layer 1

Nabídka

Moštování

Pomůžeme Vám zpracovat Vaše ovoce.

Layer 1


Krok za krokem

Jak na vlastní mošt?

1.

Výběr ovoce

Ne všechno ovoce a zelenina se dá vylisovat s dobrou výtěžností. Ideální je vybrat mix odrůd, které určují chuť moštu. Jak bude mošt skladovaný… O všem si můžeme popovídat a pokusíme se Vám poradit.
2.

Třízení

Do moštu jen to nejlepší. Na třídícím a mycím stole si můžete doladit kvalitu ovoce a špatné kusy vyřadit.
3.

Mytí

Každé ovoce by se mělo moštovat čisté. Proto Vám ovoce umyjeme, pokud jste to již sami nestihli.
4.

Mletí (šrotování)

Nezbytná součást moštování je rozemlení (našrotování ovoce), aby byla výtěžnost optimální.
5.

Ošetření pro další výrobu

Vyrobte si z ovoce vlastní cider! Pro některé další zpracování moštu je ale dobré začít už během lisování a našrotované ovoce loužit, nebo jinak rozštěpit pektin, aby váš výsledný cider dobře prokvasil a nezakalil se.
6.

Lisování

Samotný základ moštování. Používáme plachetkový lis a své práci rozumíme. Výtěžnost bývá okolo 70%. Záleží ale na druhu jablek a jejich šťavnatosti.
7.

Ošetření moštu

Pokud chcete mošt déle skladovat nebo vyčistit, tak vám rádi pomůžeme jej dobře připravit. K dlouhodobému skladování dopručujeme mošt mrazit. 
8.

Lahvování

Většinou si každý odnese mošt ve vlastním obalu. Pokud takovou možnost nemáte, můžeme Vám mošt nalahvovat. (Připravujeme)

Ceník moštování

Moštujeme od 50 kg.
Pro velmi malé objemy by bylo moštování neefektivní. Ale ve dny, kdy moštujeme pro veřejnost, je možné se spojit s jiným zákazníkem, aby se lis naplnil a moštování mělo smysl.
Mytí, mletí a lisování 7 Kč/kg
Nádoba PET 10 Kč
Ceny jsou uvedeny včetně DPH 21%

V případě zájmu o moštování nás kontaktujte

+420 732 817 949
Cidérka s.r.o.
U Zoologické zahrady 11, 635 00, Brno
ČT/PÁ 14-19h, SO13-17h. Po domluvě kdykoli.