Moštujeme na plné obrátky a obsloužíme Vás přes naše výdejní okno. Rozvoz po Brně od 500 Kč ZDARMA!

Slavík

Jablečný polosladký cider
alkoholický sycený nápoj

Krásný polosladky cider, plný na chuti. Nechali jsme mu hodně zbytkového cukru po kvašení, je intenzivní,  osvěžující a chuťově vyvýžený. V lahvi nabývá na síle a postupně se více nasytí.
Prodáváme jej v sektových lahvích o objemu 0,75l. V průběhu kvašení cider lehce síříme (obsahuje siřičitany) a následně během lahvování dosytíme. Skladujeme v chladnu, kde za stálé teploty v lahvi dozrává.
Cider uchovejte v teplotě do 9°C a chraňte před sluncem a mrazem.

obsah alkoholu: 6%
objem: 0,75l
výrobce: Cidérka s.r.o. (Nálepkova 6, Brno 637 00)


Skladem
Rozvážíme nejpozději následující pracovní den.
Přidat do košíku

Složení cideru

Částečně fermentovaná jablečná šťáva, siřičitany, syceno CO2.

Každý cider má tak v sobě menší množství zbytkového cukru (podobně jako víno). Jeho množství se liší podle míry prokvašení. Sladší cidery jsou zastavené dříve, takže nestihly plně prokvasit a zbytkového cukru je tedy více. Cider však nepasterizujeme a sterilně nefiltrujeme a proto "dozrává" a lehce prokvašuje v lahvi. Proto se v čase množství zbytkového cukru trochu snižuje a naopak zvyšuje nasycení láhve.
 

Jak cider vyrábíme

Zkráceně řemeslným způsobem. Jde nám především o kvalitu a snažíme se našemu cideru dát osobitou chuť. 


Nejříve vybíráme vhodnou směs odrůd

Každá odrůda jablek dokáže dát cideru nějakou chuť a je potřeba toto znát a chutě dobře nakombinovat, tedy jde o kombinaci sladkých, hořkých a kyselých chutí. 


Připravíme mošt

Toto je velice důležitý proces, který obnáší vymoštování a vyčíření moštu. Příprava moštu zabere několik dnů, než se mošt správně odkalí.
 

Necháme jej kvasit

Mošt připravíme do nerezových sudů, přidáme kvasinky a pomocí teploty řídíme primární kvašení, aby se z moštu stal mladý cider. Zde nespěcháme, výrazně to pak pomůže výsledné chuti. Až jsme se ciderem spokojení, tak kvašení téměř zastavíme a připravíme jej na zrání.
 

Necháme cider zrát

Tento proces trvé několik měsíců, kdy se cider sám vyčistí a většina kvasnic sedne na dno sudu. Během této doby je potřeba pravidelně a pečlivě kontrolovat, že zrání probíhá spravně. Opět je velice důležitá teplota, kterou se tato fáze řídí.
 

A nalahvujeme

Posledním krokem výroby je proces lahvování, kdy cider v první fázi lehce nasytíme CO2. To nám pomůže udržet v lahvi ochranu před zbytečnou oxidací. Následně cider nalahvujeme. Vše děláme ručně, poctivě, aby byl výsledek co nejlepší.

Cider potom pomalu dozrává v lahvi, ale už je možné jej pít :)

Cider obsahuje alkohol. Už Vám bylo 18?

ano, bylo
ne, nebylo
Bohužel, k návštěvě těchto stránek musíte mít věk, který odpovídá zákonné věkové hranici pro konzumaci alkoholu.

Další nabídka ciderů

 Letní sladký box 2021

Letní sladký box 2021

Polosuché a polosladké cidery ve speciálním letním balení. Speciální akce -20%.
Skladem
870 Kč
Přidat do košíku
 Starter set

Starter set

Výběr tří různých ciderů z aktuální nabídky. Vyzkoušejte, který Vám nejvíc chutná.
Skladem
480 Kč
Přidat do košíku
 Konipas

Konipas

Víceodrůdový suchý cider, svěží a voňavý, ideální na jaro.
Skladem
179 Kč
Přidat do košíku