Osvěžte se během léta. Rozvoz po Brně od 400 Kč ZDARMA!

Předplatné moštu a cideru

Ochutnávejte cider a čerstvý mošt

Po dobu dvou měsíců Vám doručíme jednu láhev moštu a jednu láhev cideru každý týden domů. Do předplatného zařazujeme všechny druhy ciderů, abyste postupně přechutnali celou naši nabídku. Nemusíte tedy zbytečně pokaždé objednávat. Předplatné je možné pouze v Brně, protože jej rozvážíme vlastní dopravou.
Dva měsíce máte vystaráno - každý týden Vám dovezeme čerstvý mošt a láhev cideru. Láhve moštu mají 2l, lisujeme vždy ve čtvrtek a v pátek rozvážíme. Každý týden tak dostanete čerstvý mošt, který v chladu do 7°C vydrží 4 dny. Cidery vybíráme dle aktuální nabídky, abyste postupně ochutnali všechny naše druhy. Drobná sedlina není závadou. 

Předplatné
obsahuje 8 týdenních dodávek po jedné láhvi moštu a jedné láhvi cideru. Oproti běžným objednávkám ušetříte čas a 10 Kč na každé láhvi cideru.
Přidat do košíku
„Skvělá služba, cider i mošt jsou výborné, nemusím nic řešit a dovezete mi to domů nebo do práce, jak se mi to zrovna hodí. Díky za flexibilní přístup.“
– Martin S.

Složení cideru

Částečně fermentovaná jablečná šťáva, siřičitany, syceno CO2.

Každý cider má tak v sobě menší množství zbytkového cukru (podobně jako víno). Jeho množství se liší podle míry prokvašení. Sladší cidery jsou zastavené dříve, takže nestihly plně prokvasit a zbytkového cukru je tedy více. Cider však nepasterizujeme a sterilně nefiltrujeme a proto "dozrává" a lehce prokvašuje v lahvi. Proto se v čase množství zbytkového cukru trochu snižuje a naopak zvyšuje nasycení láhve.
 

Jak cider vyrábíme

Zkráceně řemeslným způsobem. Jde nám především o kvalitu a snažíme se našemu cideru dát osobitou chuť. 


Nejříve vybíráme vhodnou směs odrůd

Každá odrůda jablek dokáže dát cideru nějakou chuť a je potřeba toto znát a chutě dobře nakombinovat, tedy jde o kombinaci sladkých, hořkých a kyselých chutí. 


Připravíme mošt

Toto je velice důležitý proces, který obnáší vymoštování a vyčíření moštu. Příprava moštu zabere několik dnů, než se mošt správně odkalí.
 

Necháme jej kvasit

Mošt připravíme do nerezových sudů, přidáme kvasinky a pomocí teploty řídíme primární kvašení, aby se z moštu stal mladý cider. Zde nespěcháme, výrazně to pak pomůže výsledné chuti. Až jsme se ciderem spokojení, tak kvašení téměř zastavíme a připravíme jej na zrání.
 

Necháme cider zrát

Tento proces trvé několik měsíců, kdy se cider sám vyčistí a většina kvasnic sedne na dno sudu. Během této doby je potřeba pravidelně a pečlivě kontrolovat, že zrání probíhá spravně. Opět je velice důležitá teplota, kterou se tato fáze řídí.
 

A nalahvujeme

Posledním krokem výroby je proces lahvování, kdy cider v první fázi lehce nasytíme CO2. To nám pomůže udržet v lahvi ochranu před zbytečnou oxidací. Následně cider nalahvujeme. Vše děláme ručně, poctivě, aby byl výsledek co nejlepší.

Cider potom pomalu dozrává v lahvi, ale už je možné jej pít :)

Cider obsahuje alkohol. Už Vám bylo 18?

ano, bylo
ne, nebylo
Bohužel, k návštěvě těchto stránek musíte mít věk, který odpovídá zákonné věkové hranici pro konzumaci alkoholu.

Další nabídka ciderů a moštu

 Čerstvý mošt 2l

Čerstvý mošt 2l

Každý týden čerstvě lisováný mošt, nepasterizovaný, chlazený vydrží týden.
Skladem
90 Kč
Přidat do košíku
 Cidérka box 2020

Cidérka box 2020

Výběr ciderů z tohoto ročníku, obsahuje 6 lahví zabalených v krabici.
Skladem
770 Kč
Přidat do košíku
 Ledňáček

Ledňáček

Lehký vyvážený jarní cider, s výraznou ovocnou chutí, skvělý pro letní osvěžení.
Skladem
145 Kč
Přidat do košíku