Moštujeme na plné obrátky a obsloužíme Vás přes naše výdejní okno. Rozvoz po Brně od 400 Kč ZDARMA!

Předplatné moštu a cideru

Ochutnávejte cider a čerstvý mošt

Po dobu dvou měsíců Vám doručíme jednu láhev moštu a jednu láhev cideru každý týden domů. Do předplatného zařazujeme všechny druhy ciderů, abyste postupně přechutnali celou naši nabídku. Nemusíte tedy zbytečně pokaždé objednávat. Předplatné je možné pouze v Brně, protože jej rozvážíme vlastní dopravou.
Dva měsíce máte vystaráno - každý týden Vám dovezeme čerstvý mošt a láhev cideru. Láhve moštu mají 2l, lisujeme vždy ve čtvrtek a v pátek rozvážíme. Každý týden tak dostanete čerstvý mošt, který v chladu do 7°C vydrží 4 dny. Cidery vybíráme dle aktuální nabídky, abyste postupně ochutnali všechny naše druhy. Drobná sedlina není závadou. 

Předplatné
obsahuje 8 týdenních dodávek po jedné láhvi moštu a jedné láhvi cideru. Oproti běžným objednávkám ušetříte čas a 10 Kč na každé láhvi cideru.
Přidat do košíku
„Skvělá služba, cider i mošt jsou výborné, nemusím nic řešit a dovezete mi to domů nebo do práce, jak se mi to zrovna hodí. Díky za flexibilní přístup.“
– Martin S.

Složení cideru

Částečně fermentovaná jablečná šťáva, siřičitany, syceno CO2.

Každý cider má tak v sobě menší množství zbytkového cukru (podobně jako víno). Jeho množství se liší podle míry prokvašení. Sladší cidery jsou zastavené dříve, takže nestihly plně prokvasit a zbytkového cukru je tedy více. Cider však nepasterizujeme a sterilně nefiltrujeme a proto "dozrává" a lehce prokvašuje v lahvi. Proto se v čase množství zbytkového cukru trochu snižuje a naopak zvyšuje nasycení láhve.
 

Jak cider vyrábíme

Zkráceně řemeslným způsobem. Jde nám především o kvalitu a snažíme se našemu cideru dát osobitou chuť. 


Nejříve vybíráme vhodnou směs odrůd

Každá odrůda jablek dokáže dát cideru nějakou chuť a je potřeba toto znát a chutě dobře nakombinovat, tedy jde o kombinaci sladkých, hořkých a kyselých chutí. 


Připravíme mošt

Toto je velice důležitý proces, který obnáší vymoštování a vyčíření moštu. Příprava moštu zabere několik dnů, než se mošt správně odkalí.
 

Necháme jej kvasit

Mošt připravíme do nerezových sudů, přidáme kvasinky a pomocí teploty řídíme primární kvašení, aby se z moštu stal mladý cider. Zde nespěcháme, výrazně to pak pomůže výsledné chuti. Až jsme se ciderem spokojení, tak kvašení téměř zastavíme a připravíme jej na zrání.
 

Necháme cider zrát

Tento proces trvé několik měsíců, kdy se cider sám vyčistí a většina kvasnic sedne na dno sudu. Během této doby je potřeba pravidelně a pečlivě kontrolovat, že zrání probíhá spravně. Opět je velice důležitá teplota, kterou se tato fáze řídí.
 

A nalahvujeme

Posledním krokem výroby je proces lahvování, kdy cider v první fázi lehce nasytíme CO2. To nám pomůže udržet v lahvi ochranu před zbytečnou oxidací. Následně cider nalahvujeme. Vše děláme ručně, poctivě, aby byl výsledek co nejlepší.

Cider potom pomalu dozrává v lahvi, ale už je možné jej pít :)

Cider obsahuje alkohol. Už Vám bylo 18?

ano, bylo
ne, nebylo
Bohužel, k návštěvě těchto stránek musíte mít věk, který odpovídá zákonné věkové hranici pro konzumaci alkoholu.

Další nabídka ciderů a moštu

 Čerstvý mošt 2l

Čerstvý mošt 2l

Každý týden čerstvě lisováný mošt, nepasterizovaný, chlazený vydrží týden.
Dostupný od 7.1.2021
90 Kč
Přidat do košíku
 Cidérka box 2020

Cidérka box 2020

Výběr ciderů z tohoto ročníku, obsahuje 6 lahví zabalených v krabici.
Skladem
770 Kč
Přidat do košíku