Sezóna moštování začíná. 

Předplatné moštu a cideru

Ochutnávejte cider a čerstvý mošt

Po dobu dvou měsíců Vám doručíme jednu láhev moštu a jednu láhev cideru každý týden domů. Do předplatného zařazujeme všechny druhy ciderů, abyste postupně přechutnali celou naši nabídku. Nemusíte tedy zbytečně pokaždé objednávat. Předplatné je možné pouze v Brně, protože jej rozvážíme vlastní dopravou.
Dva měsíce máte vystaráno - každý týden Vám dovezeme čerstvý mošt a láhev cideru. Láhve moštu mají 2l, lisujeme vždy ve čtvrtek a poté rozvážíme. Každý týden tak dostanete čerstvý jablečný mošt, který v chladu do 7°C vydrží týden. Cidery vybíráme dle aktuální nabídky, abyste postupně ochutnali všechny naše druhy. Objem lahve je 0,75l a má 6% alkoholu. Drobná sedlina není závadou. Cider uchovejte v teplotě do 9% a chraňte před sluncem a mrazem. Cider obsahuje siřičitany.

Výrobce: Cidérka s.r.o. (Nálepkova 6, Brno 637 00)

Předplatné
obsahuje 8 týdenních dodávek po jedné láhvi moštu a jedné láhvi cideru
Přidat do košíku
„Skvělá služba, cider i mošt jsou výborné, nemusím nic řešit a dovezete mi to domů nebo do práce, jak se mi to zrovna hodí. Díky za flexibilní přístup.“
– Martin S.

Jaký je náš cider?


Ucítíte vůni svěžích jablek, po ochutnání Vás možná překvapí, že je suchý a příjemně naperlený. Stejně jako u vína se v jeho chuti odráží odrůdy jablek, které jsme pro každého ptáčka (šarži) vybrali. Rozmanitost je zde obrovská a proto vyrábíme více menších šarží, aby bylo co ochutnávat.

Cidery mají okolo 6% alkoholu, protože více cukru v jablkách není. Během výroby je nedoslazujeme, pouze u sladších ciderů zastavíme kvašení dřív a ponecháme tak v cideru více zbytkového cukru. 
 

Jak dlouho cider vydrží a jak jej servírovat?

Dobře skladovaný cider vydrží roky. Je třeba s ním zacházet jako s vínem, tedy pro uskladnění doporučujeme chladné prostředí se stálou teplotou. Nejlépe jej potom vychutnáte vychlazený ve skleničce na stopce.


Složení cideru

Částečně fermentovaná jablečná šťáva, siřičitany, syceno CO2.
 

Jak cider vyrábíme

Zkráceně řemeslným způsobem. Jde nám především o kvalitu a snažíme se našemu cideru dát osobitou chuť. 


Nejříve vybíráme vhodnou směs odrůd

Každá odrůda jablek dokáže dát cideru nějakou chuť a je potřeba toto znát a chutě dobře nakombinovat, tedy jde o kombinaci sladkých, hořkých a kyselých chutí. 


Připravíme mošt

Toto je velice důležitý proces, který obnáší vymoštování a vyčíření moštu. Příprava moštu zabere několik dnů, než se mošt správně odkalí.
 

Necháme jej kvasit

Mošt připravíme do nerezových sudů, přidáme kvasinky a pomocí teploty řídíme primární kvašení, aby se z moštu stal mladý cider. Zde nespěcháme, výrazně to pak pomůže výsledné chuti. Až jsme se ciderem spokojení, tak kvašení téměř zastavíme a připravíme jej na zrání.
 

Necháme cider zrát

Tento proces trvé několik měsíců, kdy se cider sám vyčistí a většina kvasnic sedne na dno sudu. Během této doby je potřeba pravidelně a pečlivě kontrolovat, že zrání probíhá spravně. Opět je velice důležitá teplota, kterou se tato fáze řídí.
 

A nalahvujeme

Posledním krokem výroby je proces lahvování, kdy cider v první fázi lehce nasytíme CO2. To nám pomůže udržet v lahvi ochranu před zbytečnou oxidací. Následně cider nalahvujeme. Vše děláme ručně, poctivě, aby byl výsledek co nejlepší.

Cider potom pomalu dozrává v lahvi, ale už je možné jej pít :)

Cider obsahuje alkohol. Už Vám bylo 18?

ano, bylo
ne, nebylo
Bohužel, k návštěvě těchto stránek musíte mít věk, který odpovídá zákonné věkové hranici pro konzumaci alkoholu.

Další nabídka ciderů a moštu

 Cidérka box

Cidérka box

Výběr nejlepších ciderů z tohoto ročníku, obsahuje 6 lahví zabalených v krabici. Ochutnejte náš řemeslný cider.
Skladem
999 Kč
Přidat do košíku
 Čerstvý mošt 2l

Čerstvý mošt 2l

Každý týden čerstvě lisováný mošt, nepasterizovaný, chlazený vydrží týden.
Skladem
120 Kč
Přidat do košíku
 Ježíšek 2022

Ježíšek 2022

Mladý a sladký cider - Vánoční speciál. Nejen pod stromeček...
Vyprodaný
179 Kč
Přidat do košíku